Publisert 4. februar 2000

I løpet av våren vil det leveres inn Plan for utbygging og drift på Totals feltutbygging David, men for å holde tidsplanen vil selskapet begynne å dele ut kontrakter før den tid.

David er et såkalt fast track-prosjekt, det vil si at feltutviklingen skal gå ekstra kjapt. Fra funn til produksjon har Total tatt sikte på at det skal gå kun 24 måneder. Brønnen ble boret i fjor, og i vår kommer Plan for utbygging og drift (PUD). Dette dokumentet beskriver feltutbyggingen, og skal godkjennes av enten regjeringen eller Stortinget. Derfor er det i utgangspunktet ikke vanlig å dele ut kontrakter før PUD er godkjent, men unntak gjøres for fast track-prosjekter. Så også med David.

Etter det Oilinfo erfarer skal operatør Total ha fått tillatelse til å dele ut kontrakter for utstyr med lang leveringstid. Dette gjelder vanligvis blant annet ventiltre og kontrollkabler (umbilicals).

Når David-funnet ble gjort, ble det beregnet til mellom 2,4 millioner og 3,2 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter. Funnet er planlagt bygget ut som en enkelt undervannsutbygging med en brønn knyttet til Heimdal-plattformen.

Total er operatør for David med en andel på 40 prosent, mens Petoro har 30 prosent, Centrica har 20 prosent og Det norske har 10 prosent.

David ligger på 119 meter, og ble funnet i fjor høst.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger