Publisert 4. februar 2000

Staten har besluttet å foreta en gjenomgang av Aker ASAs salg til Aker Solutions, som etter salget har blitt kalt Røkkes søppelkasse.

Kjell Inge Røkke er en av de største aksjonærene i Aker ASA. I forrige uke solgte Aker ASA store eierandeler i flere selskaper, blant annet Aker Oilfield Services og Aker DOF Deepwater, til datterselskapet Aker Solutions .

Dette er selskaper som blir sett på som risikofylte investeringer, og med tanke på at en av de største eierne i Aker Solutions er den norske stat, har flere analytikere kritisert Aker for å selge selskapene til høy pris til datterselskap, og dermed overføre mye av risikoen til staten.

– Motivet for salget ser ut til å være pengemangel i Aker-konsernet, og prisen Røkke har fått er bare mulig å oppnå for den som forhandler med seg selv, skrev Dagens Næringsliv i en lederkommentar.

Nå tar staten affære, og vil gå gjennom transaksjonen, som på forhånd ble tilrådet av DnB Nor.

– Jeg er opptatt av at gjennomgangen skal være uavhengig og at det ikke kan stilles spørsmål om habilitet. Derfor foretar staten nå en egen vurdering i tillegg til den Aker Holding har bedt Aker Solutions sette i gang, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad ifølge Petro.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger