Publisert 4. februar 2000

Olje- og energidepartementet vil stanse anskaffelsesprosessen for tildeling av kontrakt for bygging av CO2-fangstanlegg på Kårstø. Nå skal andre løsninger vurderes.

Olje- og energidepartementet vil kartlegge driftsmønsteret av gasskraftverket, og se om det finnes løsninger som vil gi større sikkerhet med tanke på produksjonsregulariteten. Kraftverket har siden oppstarten i 2007 hatt et ujevnt driftsmønster. Dette fører naturligvis også til lavere klimagassutslipp, og om anlegget vil stå lenge og ofte, vil bygging av et fangstanlegg ha mindre klimaeffekt enn først antatt. Regjeringen ønsker derfor også å se på mulighetene for at gasskraftverket kan levere strøm til gassprosesseringsanlegget på Kårstø. Slik vil en redusere behovet for gassdrevne kompressorer på prosesseringsanlegget, og få opp regulariteten på gasskraftverket.

– Målet for arbeidet med CO2-håndtering på Kårstø er å redusere CO2-utslipp fra en av Norges største utslippskilder. Nå skal vi se på en integrasjonsløsning som vil kunne kutte utslippene. Resultatet av dette vil være et viktig innspill i det videre arbeidet med CO2-håndtering på Kårstø, sier Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger