Publisert 4. februar 2000

Sammen med partneren Catamount Energy Coporation har Statkraft bestemt seg for å bygge en vindpark i Wales. Anlegget skal bestå av ti turbiner med en samlet installert effekt på 23 MW.

De to selskapene fikk konsesjonen i fjor, og dette blir Statkraft sin første vindkraftutbygging utenfor Norge. Flere er imidlertid under planlegging.

– Statkraft har som mål å bli ledende innen vindkraft både på land og til havs i Nordvest-Europa. Vindkraft er en vesentlig del av framtidens fornybare energiløsning. Gode vindforhold og noen av de beste rammebetingelsene i Europa er de viktigste grunnene til at Statkraft satser i Storbritannia, sier Siri Hatlen, som er konserndirektør i selskapet, i en pressemelding.

Parken har fått navn Blaengwen Wind Farm, og skal stå på et høydedrag nord for byen Camarthen, sørvest i Wales. Det er Siemens Wind Power som skal levere vindturbinene sommeren 2009, og planen er at parken skal settes i drift samme høst.

– Prosjektet er utviklet av Force 9 Energy i samarbeid med Catamount Cymru Cyf. Sistnevnte vil stå som eier av Blaengwen Wind Farm. Statkraft og amerikanske Catamount Energy Corporation eier hver sin halvpart av CCC. Selskapene samarbeider om flere vindkraftprosjekter og har søkt konsesjon for bygging av ytterligere tre vindparker i Storbritannia, heter det i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger