Publisert 4. februar 2000

Vindkraft i Norden og internasjonal vannkraft er fornybar kraftproduksjon Statkraft vil satse på framover. Solkraft som selskapet alt har investert i, skal selges.

Vindkraft i Norge, Sverige og Storbritannia samt internasjonal vannkraft står på selskapets strategiske agenda. Det melder Statkraft i en pressemelding etter at konsernledelsen fikk de nye medlemmene Hilde Bakken, Steinar Bysveen og øistein Andresen.

– Statkraft har ambisjoner om å være det ledende fornybarselskapet i Europa, og en drivkraft for fornybar energi i Norge. Vi vil vokse innen fleksibel kraftproduksjon og i vekstmarkeder for fornybar energi hjemme og ute. Etter en strategisk gjennomgang har vi funnet det nødvendig å fokusere strategien og redusere våre investeringsplaner, sier Christian Rynning-Tønnesen, konsernsjef i Statkraft.

Også fleksibel kraftproduksjon og markedsoperasjoner i Norge og resten av Vest-Europa, står på selskapets strategiliste.

– I Vest-Europa vil Statkraft fortsette sin satsing på fleksibel kraftproduksjon gjennom vannkraft og gasskraft. Den internasjonale vannkraftutbyggingen rettes fremdeles mot vekstmarkeder med et økende behov for ren energi og stort potensial for utbygging av ny vannkraft, dels i Sørøst-Europa og dels i markeder utenfor Europa, gjennom SN Power, skriver selskapet i pressemeldingen.

Vindkraftutviklingen rettes mot landbasert vindkraft i Norge og Sverige, samt havbasert vindkraft i Storbritannia. Samtidig reduserer selskapet investeringsplanene innen vindkraft og fjernvarme, sammenlignet med tidligere strategiplaner.

– Dette innebærer at konsernet vil selge virksomheten innen solkraft, skriver Statkraft.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger