Publisert 4. februar 2000

Staten har i dag bestemt at Petoro kan gå inn med inntil 30 prosent i prosjektet som skal realisere Skanled gassrørledning fra Kårstø til Sverige og Danmark.

SKANLED:Oversikten over Skanleds rute til Sverige
og Danmark.

Gassrørledningen skal tilrettelegge eksport av gass til Sverige og Danmark, samt legge til rette for industriell gassbruk i Grenland-området.

– Vi er i økonomiske nedgangstider, med uro for økt arbeidsløshet. Skanled er viktig for sysselsettingen og verdiskapningen i Norge. Regjeringen følger derfor prosjektet tett, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en melding.

Petoro har gjort en avtale om å gå inn som partner i utviklingen av Skanled-prosjektet, som følge av åpning av Statens direkte økonomiske engasjement (SDøE).

Petoro skal overta i alt 25 prosent av Skagerak Energi, østforld Energi og Agder Energi sine andeler i prosjektet. Det betyr at østfold Energi og Agder Energi reduserer sine andeler med henholdsvis ti og fem prosent, mens Skagerak reduserer fra 20 til ti prosent.

Petoro skal inn i prosjektet som partner i utredningsfasen. Endelig beslutning for prosjektets investeringer skal tas høsten 2009.

– Vi mener ny transportkapasitet inn mot andre markeder for norsk gass i seg selv kan være av forretningsmessig interesse. Det er viktig at interesserte parter nå aktivt søker å avklare alle forhold som er nødvendig for å kunne gjøre mer konkret vurdering av økonomien i prosjektet. Dette gjelder spesielt grunnlaget for avtaler om salg/kjøp av gass, sier administrerende direktør i Petoro, Kjell Pedersen.

Skanled er et komplisert prosjekt som står overfor store utfordringer før prosjektet kan bli realisert. Prosjektet er inne i en kritisk fase for å nå planen om levering av søknad om godkjenning av plan for anlegg og drift 1. april 2009. Dersom noen av selskapene i pre-interessentselskapet reduserer eller trekker sine andeler uten at eksisterende eiere eller andre investorer tar over disse vil det føre til at prosjektet ikke har finansiering og den videre framdriften kan være usikker.

Statens inntog i prosjektet er derfor svært viktig for prosjektets framtid.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger