Publisert 1. november 2005

Statoil overleverte tirsdag årsaksanalysen etter gassutblåsningen på Snorre A-plattformen i Nordsjøen i fjor til Petroleumstilsynet.,Analysen er utarbeidet for å gi svar på hvordan utblåsningen 28. november i fjor kunne skje, og for å vurdere ytterligere tiltak for å bedre sikkerheten i Statoil.

– Analysen avdekker svakheter innenfor organisasjon og ledelse, systemer og arbeidsprosesser. Det viktige nå er å ta lærdom av hva som skjedde. Årsaksanalysen gir viktige bidrag til å sikre at de riktige tiltakene blir iverksatt, sier Terje Overvik, Statoils konserndirektør for forretningsområdet undersøkelse og produksjon Norge, i en pressemelding.

Han legger til at gassutblåsningen på Snorre A var en svært alvorlig hendelse og har vært krevende for Statoil.

– Selv om Statoil har hatt en positiv utvikling i sikkerheten de siste årene, viser hendelsen på Snorre og funnene i analysen at vi fortsatt har forbedringsområder, sier Overvik.

Både Statoil og Petroleumstilsynet har tidligere utarbeidet granskningsrapporter etter gassutblåsningen på Snorre A, og årsaksanalysen er gjennomført på grunnlag av disse rapportene. Statoil skal arbeide videre med en tiltakspakke og en tidfestet plan for å iverksette og måle effekten av de anbefalte tiltakene for Snorre-organisasjonen. Tiltakspakken skal være ferdig 1. desember. (©NTB)

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger