Publisert 4. februar 2000

Statoil åpner i dag en egen innovasjonsportal på internett. Slik vil selskapet få inn flere gode ideer fra Petter Smart-er over hele verden.

SUKSESS: Seabed Rig er blant prosjektene som
blir trukket fram som suksesser av Statoil.
(Ill.: SEABED RIG)

Innovasjonsportalen er delt opp i syv definerte områder: leting, reservoar, boring og brønn, feltutvikling på dypt vann og i Arktis, prosessering og raffinering og miljø og ny energi. Det er spesielt innenfor disse feltene selskapet ønsker å få inn ideer, både fra forskere og fra den vanlige mannen i gata.

– Vi ber om både åpne ideer og konkrete løsninger på helt spesifikke problemstillinger, sier Siri Espedal Kindem, teknologidirektør i Statoil, til Dagens Næringsliv.

Statoil definerer seg selv som et teknologidrevet selskap, og satser blant annet gjennom produktutviklingsprogrammet Loop og direkte investeringer i teknologibedrifter. Selskapet har også eierskap i såkornfond, inkubatorer og forskningsparker, og driver også med utstrakt forsknings- og utviklingssamarbeid og prosjekter for teknologikvalifisering. Med den nye innovasjonsportalen håper Statoil å få et bredere tilfang ideer.

Klikk her for å se Statoils nye innovasjonsnettsted http://innovate.statoil.com.

– For å være blant de beste må vi være i forkant og ha tilfang til ny teknologi og nye ideer. Derfor prøver vi noe helt nytt. Det er ikke så mange i vår bransje som har egen innovasjonsportal. Med den nye portalen håper vi også på et mer internasjonalt tilfang av ideer, sier Espedal Kindem til avisen.

Selv om en god idé presenteres for Statoil, betyr ikke det nødvendigvis at selskapet får enerett på teknologien.

– Vi ønsker å utvikle teknologien sammen med selskaper, akademia, forskningsinstitusjoner eller enkeltpersoner som kommer med gode kommersielle prosjektforslag, sier Espedal Kindem.

På nettstedet har selskapet både lagt ut eksempler på prosjekter som har lykkes, og en innføring i de ulike teknologiområdene selskapet søker om ideer til. I tillegg vil selskapet legge ut utfordringer. For øyeblikket ligger det en utfordring om kreative ideer for å lete etter olje gjennom basalt, med deadline 20. februar.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger