Statoil åpnet Berlin-kontor

Publisert 28. november 2014

– Vi legger opp til en mer aktiv deltakelse i den tyske energidiskusjonen, sier Rune Bjørnson, direktør for markedsføring og handel.,Statoils representasjonskontor i Berlin ble offisielt åpnet torsdag 27. november av direktør for markedsføring og handel, Rune Bjørnson. Ifølge selskapet viser åpningen av kontoret Statoils økte ambisjoner i det tyske markedet.

– Jeg er glad for at Statoil nå har etablert et Berlin-kontor. Det markerer en ytterligere opptrapping av Statoils engasjement i Tyskland. Vi legger opp til en mer aktiv deltakelse i den tyske energidiskusjonen, noe som er naturlig i lys av vår kommersielle rolle, sier Bjørnson.

Fremstående representanter fra den tyske regjeringen, Forbundsdagen, næringslivet og akademia deltok under åpningen, blant annet Hubertus Heil, stedfortredende parlamentarisk leder for SPD.

Den norske regjeringen var representert ved den nye ambassadøren i Tyskland, Elisabeth Walaas, og avdelingsdirektør Erik Dugstad i Olje- og energidepartementet.

Statoil er i dag den nest største leverandøren av naturgass til Tyskland og har levert gass fra Norge i over 35 år gjennom tre direkte rørledninger. Naturgass er en viktig bestanddel av den tyske økonomien, og dekker omkring 22 prosent av samlet energietterspørsel.

– Det er ingen tvil om at Statoil har ressurser til å opprettholde, og til og med øke, sine forsyninger til Tyskland, og bidra til at landet når sine energi- og miljømål, sier Bjørnson.

– Gass fortsatt en del av løsningen
– Vi er her for å formidle til den tyske regjerningen, parlamentsmedlemmer og andre interessenter at gass fortsatt bør være en del av løsningen når Tyskland satser på å utvikle sin energipolitikk.

Berlin-kontoret ledes av Jan K. Karlsen, tidligere leder for Statoils Washington DC-kontor.

– Tyskland er et meget viktig marked for oss. Tidspunktet for den offisielle åpningen sammenfaller med den tyske energidebatten i forbindelse med en omlegging av energimiksen i landet – Die Energiewende, sier Karlsen.

– Naturgass vil utvilsomt være avgjørende for å sikre en vellykket omlegging både fra et kostnads- og klimaperspektiv, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger