Publisert 4. februar 2000

Moly AS går inn på eiersiden i Lutelandet Offshore AS – et næringsområde med dypvannskai i Sogn og Fjordane delvis betalt av Statoil som takk for at selskapet fikk føre strøm til Gjøa fra Mongstad.

SATSER MOT DECOM: Tor Gjertsen og Lutelandet
Offshore. (Foto: LUTELANDET OFFSHORE)

I forbindelse med Gjøa-utbyggingen krevde Sogn og Fjordane lokale ringvirkninger i form av at strøm til plattformen måtte leveres fra Lutelandet. Nei, sa Statoil, og pekte på at dette ville øke prisen med fem milliarder kroner.

I 2008 kom partene til enighet. Statoil fikk hente strøm til plattformen fra sitt eget gasskraftverk på Mongstad mot at selskapet betalte 131 millioner kroner for å bygge dypvannskai, veier og kraftlinjer til øya Lutelandet i Ytre Fjaler.

Statoil gikk også med på å gå inn med 50 prosent av aksjene i et selskap som skal bygge vindmøllepark for 700 millioner kroner på øya.

20 prosent av aksjene
I en pressemelding skriver Lutelandet Offshore nå at Os-selskapet Moly AS går inn på eiersiden med 20 prosent i selskapet. Moly AS går i tillegg inn med ansvarlig lån for å styrke egenkapitalen. Dette gjør selskapet i stand til å gjennomføre andre byggesteg på området.

Lutelandet Offshore satser mot to markeder; Opprydding etter oljevirksomhet og utbygging av offshore vind.

– Leverer inn søknad snart
– Når det gjelder opprydding og riving i Nordsjøen vet vi at dette er et marked som i bare norsk sektor utgjør tosifrede milliardbeløp de nærmeste årene. Det er også store prosjekter i britisk sone som kan være aktuelle for oss, sier administrerende direktør Tor Gjertsen.

Ifølge Gjertsen er selskapet nå i god dialog med flere oljeselskap som skal fjerne installasjoner fra Nordsjøen i tiden som kommer.

Selskapet leverer også snart søknad om utslippstillatelse for rivingsprosjekter til Fylkesmannen og Klif – og har ambisjoner om å oppfylle de strenge kravene som nå blir lagt fram for denne typen virksomhet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger