Publisert 18. august 2006

Statoil beklager at SFT ikke støtter selskapets vurdering om at Energiverk Mongstad bør få utslippstillatelse uten krav om CO2-fangst, og sier et slikt krav betyr at prosjektet ikke lar seg gjennomføre.

– Det gjenstår å se hva myndighetene endelig beslutter. Krav om CO2-fangst fra første dag vil bety at prosjektet ikke kan la seg gjennomføre, sier Egil Sæl, direktør for forretningsutvikling i Statoils forretningsområde Foredling og markedsføring til statoil.com.

Kraftvarmeverket er planlagt bygget på Statoils oljeraffineri på Mongstad i Hordaland. Verket skal drives med naturgass fra den Statoil-opererte Troll A-plattformen i Nordsjøen og med overskuddsgass fra raffineriet.

Dagens raffineri skulle bygges om for å levere varme og elektrisitet til raffineriet samt elektrisitet til Troll-anleggene på land og til havs.

– Vi kommer ikke til å anke en eventuell avgjørelse om CO2-fangst. Prosjektet har vært grundig belyst både i direktorater og til topps i det politiske miljøet, og vi ser ingen grunn til å starte denne behandlingen på ny, sier Sæl.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger