Publisert 2. juni 2006

Valgkomiteen i Statoil innstiller på gjenvalg av Jannik Lindbæk som styreleder i Statoil. Lindbæk har vært styreleder i Statoil siden november 2003, og hadde opprinnelig frasagt seg gjenvalg.

Etter at Johan Fredrik Odfjell trakk sitt kandidatur som styreleder, sa Lindbæk seg på valgkomiteens forespørsel villig til å stille til gjenvalg for en ny periode på to år, melder Statoil i en børsmelding fredag.

– Valgkomiteen har lagt vekt på å finne en god og samlende løsning som kan bidra til å skape ro rundt selskapet. Vi er derfor meget glade for at Jannik Lindbæk har sagt seg villig til å ta en ny toårs periode som styreleder, sier leder av valgkomiteen Anne Kathrine Slungård.

– Jannik Lindbæk har ledet Statoil gjennom en periode der selskapet har levert sine beste resultater. Han har bred støtte hos selskapets aksjonærer og vil kunne bidra til at den positive utvikling selskapet er inne i kan videreføres, sier Slungård.

– Statoil kom i en krevende situasjon da valgkomiteens foreslåtte kandidat kom til at han måtte trekke sitt kandidatur. I en slik situasjon, og etter anmodning fra så vel valgkomiteen som største aksjonær, har jeg sagt meg villig til å ta en ny periode som styreleder, sier Jannik Lindbæk.

– Statoil har hatt en meget positiv utvikling de siste årene, og jeg kan forsikre at blir jeg valgt, er jeg med full kraft beredt til å ta fatt på en ny periode som styreleder for selskapet, sier Lindbæk.

Valgkomiteen har tidligere innstilt Marit Arnstad som nytt styremedlem og på gjenvalg av Kaci Kullmann Five som nestleder i styret med Grace Reksten Skaugen, Ingrid Wiik, Knut Åm og Finn Hvistendahl som styremedlemmer.

De ansatte meget fornøyd
– Vi er meget godt fornøyd med at Lindbæk fortsetter, sier ansatt representantene i Statoils bedriftsforsamling i en felles pressemelding. De håper og tror dette vil skape ro i selskapet.

– Lindbæk kom inn og gjorde en flott jobb i etterkant av Horton saken (korrupsjonsskandalen Iran i 2002, red. anm.), at han på nytt stiller opp for Statoil er meget positivt.

– Vi ser frem til å forsette samarbeidet, med stor takhøyde internt, ikke eksternt, heter det i meldingen fra de ansatte, hvor det også framgår at de ser meget positivt på at Marit Arnstad er blitt foreslått som nytt styremedlem.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger