Publisert 4. februar 2000

OPPDATERT: – Vi kan bekrefte at Statoil og partnerne er enige om utbygging av Gudrun-feltet, sier Gisle Johanson i Statoil til Oilinfo.

KONSEPT: I 2009 var dette
konsepttegningen for hvordan Gudrun-
enheten ville bli seende ut.
(Ill.: STATOIL)

og Inger Johanne Stenberg

Som Oilinfo meldte i dag har partnerne i Gudrun-lisensen blitt enige om utbygging av feltet. Dette bekrefter presstalsmann i Statoil ovefor Oilinfo. Dette betyr at Statoil, Gdf Suez og Marathon Petroleum har blitt enige selv om det tidligere har vært uenighet om prosjektets lønnsomhet. Et ja til Gudrun betyr store muligheter for norske bedrifter.

Les mer: – Marathon tror Gudrun er ulønnsomt

Statoil skal orientere videre om utbyggingen i løpet av dagen.

Tidligere har det blitt beregnet at kontrakter for nærmere 20 milliarder kroner vil bli delt ut i forbindelse med utbyggingen.

Pressetalsmann Ulf Rosenberg i GdF Suez er positiv til Gudrun-utbygging, selv om Statoil måtte overbevise feltpartnerne for at feltutbyggingen skulle bli en realitet.

– Vi har ønsket utbygging av Gudrun hele tiden, og gjennom gode og krevende diskusjoner i partnerskapet har det vært mulig å få fram en løsning, sier pressetalsmann Ulf Rosenberg til Oilinfo.

– Det har vært enighet om konseptet hele tiden, men vi har vært skeptiske til ulike sider av prosjektet. Der har vi kommet fram til løsninger. Det gjør at vi nå går for prosjektet, sier Rosenberg, og legger til at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

BEKREFTET: Gisle Johanson i Statoil bekreftet at
lisenspartnerne er enige og vil buygge ut Gudrun.
Foto: INGER JOHANNE STENBERG

Statoil har tidligere lagt vekt på at Gudrun vil være en god pakke for norske leverandører.

– Dette vil generere et stort potensial i markedet, da jacket-kontrakten vil bli delt ut snarlig etter endelig løsning blir lansert. Topside-kontrakten kommer sommeren 2010, etterfulgt av rørledninger og modifikasjon av Sleipner som skal forberedes for tilknytting av Sigrun, sa Knut Gjertsen, visepresident for feltutvikling hos Statoil, til Oilinfo før jul.

Les mer: – Gudrun gir kontraktsrush

150 millioner fat
Gudrun-feltet er et olje- og gassfelt i lisens 025, og funnet ble gjort i letebrønn 15/3-1 S av «Deepsea Driller» i 1975. Statoil har tidligere antatt at det utvinnbare volumet fra feltet vil være 150 millioner fat oljeekvivalenter. Statoil har tidligere kommentert overfor Oilinfo at feltet trolig vil produsere i i hvert fall 20 år.

Gudrun har tidligere blitt planlagt bygget ut med en bunnfast prosessplattform med syv produksjonsbrønner. Planen er også at plattformen skal knyttes opp mot eksisterende infrastruktur i Sleipner-området, og mot prosessanlegget på Kårstø.

Planen er også å knytte Sigrun-feltet til plattformen via en subseautbygging.

Les mer: Toppen av Gudrun

Aibel har stått for forstudiekontrakten (FEED) på topside-konseptet til plattformen. Studien inkluderer både utforming av boligkvarteret, sammenkobling mot jacketen og samhandling med Sigrun-feltet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger