Publisert 4. februar 2000

Statoils bensinstasjon-virksomhet går på børs 22. oktober. 120 millioner aksjer, tilsvarende 40 prosent av aksjene i selskapet Statoil Fuel & Retail, vil bli lagt ut for salg.

GåR På BøRS: Statoils bensinstasjoner.
(Foto: STATOIL)

Statoil skriver i en børsmelding at de legger aksjene ut for salg med et prisintervall på mellom 32 og 41 kroner per aksje.

– Børsintroduksjonen forventes å gi mellom 3,840 millioner kroner og 4,920 millioner kroner i salgsinntekt, ekskludert overtildelingsopsjonen, skriver selskapet i en melding, hvor det står at overtildelingsopsjon vil være på opp til 15 prosent av transaksjonene.

Tegningsperioden starter 8. oktober, mens prising forventes å finne sted rundt 21. oktober.

– I tilbudet til private investorer vil aksjer bli tilbudt til publikum i Norge med en nedre grense per bestilling på 10.000 kroner og en øvre grense per søknad på 2.500.000 kroner per investor, melder Statoil.

– Dette er et viktig steg framover for Statoil ASA og Statoil Fuel & Retail (SFR). Børsintroduksjonen gir SFR en solid plattform for videre vekst og utvikling basert på selskapets ledende posisjon i viktige markeder, attraktive eiendeler og en sterk merkevare. Vi forventer at SFR vil dra nytte av en ny eierstruktur i selskapets videreutvikling av virksomheten. Vi er glade for å kunne bekrefte at tegningsperioden for børsintroduksjonen starter i dag, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger