Publisert 4. februar 2000

Statoil bidrar med sin ekspertise i granskningsgrupper som er nedlagt av BP og de amerikanske myndighetene i forbindelse med oljeutslippet i Mexicogolfen.

Etter ulykken på Macondo-funnet i Mexicogolfen etablerte US Department of Interior to grupper som skal jobbe med å se på sikkerheten knyttet til olje- og gassoperasjoner i amerikanske farvann. Den ene gruppen skal vurdere strakstiltak, mens den andre vil ha et mer langsiktig perspektiv, skriver DN Energi.

– Alle de store oljeselskapene deltar med én representant i hver gruppe. Det gjør også Statoil, sier informasjonssjef i Statoil, Kjersti Morstøl, til DN.

Operatør for ulykkesriggen «Deepwater Horizon», BP, arbeider fortsatt på spreng for å finne en løsning på oljelekkasjene. Daglig har det lekket ut 5.000 fat olje fra ulykkesstedet. Ingen av forsøkene på stoppe lekkasjen har lykkes, og heller ingen andre oljeselskaper har løsningene klare.

Statoil ønsker ikke å kommentere om de har kompetanse som gjøre at de ikke ville endt i samme situasjon som BP dersom en ulykke skulle skje. Den norske oljegiganten har mange av sine planlagte brønner i Barentshavet på dypt vann, noe som også var tilfellet for Macondo-funnet. Her var vanndypet hele 1.500 meter. Også Statoils satsingsområder i Mexicogolfen er på dypt vann.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger