Publisert 4. februar 2000

Statoil er valgt som operatør og partner utenfor kysten av Angola. Selskapet får nå prøvd seg på pre-salt blokker, som kan ha likheter med tilsvarende prospekt på brasiliansk sokkel.

Tim Dodson, Statoils konserndirektør for
leting. (Foto: HENRIK A. SALTHE)

Statoil har levert bud på flere pre-salt blokker i Kwanza-bassenget på angolansk sokkel. Budene omfatter operatørskap for blokkene 38 og 39 og deltakelse i blokkene 22, 25 og 40.

Den angolanske juryen har avgjort sammensetningen av konsortiene for blokkene, som ble tildelt i en begrenset offentlig budrunde.

– Uutforsket område
Pre-salt-områdene offshore Angola er uutforsket, og ifølge Statoil har blokkene stort potensial. Samtidig får Statoil muligheten til å få mer kunnskap om hvordan olje og gass-funn eventuelt kan utvinnes i pre-salt-områder.

– Statoil kan få tilgang til viktige leteprospekt som antas å tilsvare pre-salt i Brasil. Ved å sikre seg en større portefølje av leteblokker tidlig i dette nye området, posisjonerer Statoil seg strategisk med ytterligere mulighet for verdiskapning dersom potensialet bekreftes, sier Tim Dodson, Statoils konserndirektør for leting, i en pressemelding.

20 år i Angola
I de blokkene hvor Statoil tildeles operatørskap, ligger eierandelen på 40 prosent. I partner-blokkene ligger eierandelen på 20 prosent.

Statoils tilstedeværelse i Angola strekker seg over 20 år, og selskapet har blitt den fjerde største produsenten i landet.

– Vår ambisjon har vært å bli operatør, legger Dodson til.

Erfaring fra letevirksomhet på store havdyp samt teknisk og undergrunnserfaring, blir verdifull når selskapet skal lete etter olje og gass i pre-salt-områder offshore Angola.

Endelig og formell tildeling av blokkene til Statoil er avhengig av det angolanske oljeministeriets beslutning, knyttet til formelle klager på juryens valg samt vellykkede forhandlinger av kontraktsmessige vilkår, påpeker Statoil i pressemeldingen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger