Publisert 4. februar 2000

Transocean-boreskipet «Discoverer Americas» tar turen over dammen til Egypt etter boreforbudet i Mexicogolfen. Statoils Maersk-rigg blir værende – arbeidsløs.

DRAR FRA USA: «Discoverer Americas» skal bore i Egypt mens den venter på opphevelse av boreforbud
Foto: Wikimedia Commons/Transocean

Operatør Statoil og Transocean har blitt enige om å flytte dypvannsboreskipet «Discoverers Americas» fra Mexicogolfen til Egypt i perioden oktober 2010 til februar 2011. Det er boreforbudet i Mexicogolfen som gjør at riggen er overflødig i amerikanske farvann. Dette er den fjerde riggen som forlater golfen etter at det midlertidige boreforbudet trådde i kraft.

– Helt siden boreforbudet trådde i kraft har vi evaluert muligheter for riggene våre i Mexicogolfen. Vi er glade for at vi nå har funnet en mulighet for denne riggen, forteller pressetalsmann for Statoil, Bård Glad Pedersen til Petro.no.

– Hva skjer med Maersk-riggen dere har i Mexicogolfen?

– Det er ikke noe annet å melde om den riggen, sier Pedersen.

Betaler mer i Egypt
Det er gjennomført en avtale om standby-rate og redusert mobiliseringsrate i periode Statoil ikke kan bruke riggen og til den ankommer Egypt. Statoil betaler 486.000 dollar for «Discoverer Americas» når den er på jobb i Egypt, dette er 4.000 dollar mer enn raten som betales i Mexicogolfen, det skriver Reuters.

Les også på Petro.no: Ser på muligheter for arbeidsløse rigger

– Hva skal riggen gjøre i Egypt?

– Riggen skal bore vår første egenopererte brønn i Egypt, og vi regner med å starte boringen i fjerde kvartal, sier Pedersen.

Det er boreskipet fra Transocean og Maersks rigg «Maersk Developer» som for tiden er under kontrakt med Statoil i Mexicogolfen (GoM). Statoil har tidligere sagt til Petro.no at de ser på muligheter for enhetene utenfor golfen.

Ifølge Fox Business er nå også flere av riggene ment for grunt vann uten arbeid, og Transocean har kun 35 av 65 oppjekkbare rigger under kontrakt.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger