Publisert 27. juni 2007

Statoil har inngått avtale med Venezuelas regjering om å holde opplysningene om kompensasjon for reduserte eierandeler hemmelig.

NTB

Som NTB meldte tirsdag, har Statoil fått redusert sin eierandel i Sincor-prosjektet i Orinoco-regionen i Venezuela fra 15 til 10 prosent.

– Forhandlingene har vært så tøffe som forventet, men er gjennomført på en profesjonell og rettferdig måte med tilfredsstillende resultat for begge parter, sier direktøren for Statoil i Venezuela, Thore E. Kristiansen, i en pressemelding.

Statoils informasjonssjef Rannveig Stangeland ønsker overfor NTB å understreke at Statoil har hatt og fortsatt har en god dialog med myndighetene i Venezuela.

Så god har dialogen vært, at Statoil er enig med Venezuela om å holde tett om hva slags kompensasjon det norske statlige selskapet får for å ha tapt en tredel av eierandelen.

Til Dagbladet.no sier Stangeland at kompensasjonen vil bestå av enten kontanter eller oljelaster. Hun vil ikke si hvor mye.
– Det har vi avtalt med myndighetene i Venezuela, og det beløpet blir ikke offentliggjort, sier Stangeland.

Sincor er et tungoljeprosjekt som skal produsere 200.000 fat tungolje daglig. Utbyggingen har kostet mellom 25 og 30 milliarder kroner. Statoils oppgave er blant annet å oppgradere tungoljen til syntetisk råolje med lavt svovelinnhold.

Statoils andre engasjement fortsetter som før, inntil president Hugo Chávez eventuelt bestemmer seg for noe annet. Statoil er operatør for en offshore leteblokk og har en eierandel på 51 prosent.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger