Publisert 11. september 2013

Vurderer å knytte funnet på Norne-feltet., Svale Nord ligger ca 9 kilometer fra Norne-feltet. (foto: arkiv)

Statoil er i ferd med å avslutte boringen av undersøkelsesbrønn 6608/10-15 Svale Nord i lisens 128 i Norskehavet. Primært letemål var å påvise petroleum i reservoarbergarter av tidligjura alder (Åreformasjonen). Sekundart letemål var å påvise petroleum i reservoarbergarter av mellomjura alder (Melkeformasjonen).

Brønnen ble boret av semien «Songa Trym», og påviste en 45 meter høy oljekolonne i Åre-formasjonen og en 45 meter oljekolonne i Melke-formasjonen. Reservoartykkelse og egenskaper i begge nivåene var som forventet.

Foreløpig anslått volum for funnet er mellom 1 og 3 millioner Sm 3 utvinnbar olje, tilsvarende mellom 6 og 19 millioner fat.

– Vi er godt fornøyd med funnet. Med kunngjøringen av Smørbukk Nord-funnet i nærheten av Åsgård-feltet i forrige måned, er dette det andre funnet i Norskehavet på tre uker. Tidsriktig feltnær leting gir Statoil verdifulle ressurser, og funnene viser at det fortsatt er et spennende potensial i Norskehavet, sier Statoils letedirektør, Gro G. Haatvedt, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Funn på Smørbukk Nord

Vurderer påkobling til Norne
Svale Nord-brønnen ligger drøyt 9 kilometer fra Norne-feltet, og Statoil vurderer nå å koble funnet til dette.

– Vi arbeider hver eneste dag med å øke utvinningen og forlenge levetiden til Norne-feltet. Svale Nord-funnet bekrefter prospektiviteten rundt Norne og letesuksessen Statoil har hatt i området. Funnet kan bidra til å forlenge levetiden til Norne ytterligere, sier områdedirektør for Drift Nord i Statoil.

Statoil er operatør i PL 128 med 63,95455 prosent. Partnerne er Petoro AS med 24,54546 prosent og Eni Norge AS med 11,5 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger