Publisert 4. februar 2000

Statoil får økt sin andel i det gigantiske oljefeltet West Qurna 2 i Irak. Det betyr at Statoil vil få 18,75 prosent av inntektene fra feltet.

Eierskapet til prosjektet er foreløpig fordelt mellom Lukoil og Statoil, og Statoil har nå fått justert sin eierandel fra 15 til 25 prosent. Med andre ord har Lukoil redusert sin andel med ti prosent. Dog vil eierfordelingen endre seg innen feltet kommer i produksjon, fordi en statlig irakisk partner skal bli inkludert med en 25 prosents andel. Det betyr at Statoils andel i prosjektet blir redusert til 18,75 prosent.

– Den økte Statoil-andelen vil skape et mer balansert konsortium og bekrefter Statoils tro på at Qurna 2-feltet er en viktig posisjon for selskapet, skriver Statoil i en pressemelding.

West Qurna 2 vil produsere 1,8 millioner fat olje per dag når det når platåproduksjon, og Statoil og Lukoil vil få en godtgjørelse på 1,15 dollar per fat.

– Justeringen av eierskapsfordelingen vil ikke medføre noen betaling av kompensasjon, men Statoil vil få en tilsvarende høyere andel og eksponering i prosjektet, melder Statoil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger