Publisert 4. februar 2000

Shell og BP snuser på muligheten om å kjøpe opp Petrobras’ andeler i et gassfunn utenfor Andhra i India. Statoil har 10 prosent eierandel i funnet som er operert av det statlige indiske selskapet Oil and Natural Gas Corporation (ONGC).

Nå som Petrobras selger sine 15 prosent kan det bli nederlandske Shell eller britiske BP som skal holde Statoil, Cairn India og ONGC med selskap. Ifølge The Times of India skal ONGC først kjøpe ut Petrobras for så å avgjøre hvilket selskap som får ta over andelen.

Attraktiv teknologi fra Shell

Petrobras har store planer for Tupi-feltet utenfor Brasil i tiden fremover, og skal ha deltatt utenfor India som en øvelse før det svært krevende Tupi-prospektet bygges ut, skriver avisen.

Shell har tilbudt sin nye flytende LNG-teknologi for å sikre kontrakten, mens BP stiller med en mer konvensjonell løsning med undersjøisk gassrør. Shell vil produsere LNG fra en flytende plattform for å kunne transportere gassen i skip. ONGC skal ha funnet Shells løsning attraktiv fordi den gjør fraktingen av gassen mye enklere enn tidligere.

Ute på dypt vann

ONGC har gjort 10 gassfunn i KG-DWN-98/2, et område som ligger ved siden av Reliance-blokken KG-DWN-98/3, hvor Aker Floating Productions FPSO «Dhirubhai 1» er utstasjonert. Et av funnene er gjort på ultradypt vann. Det er antatt at funnene består av mellom 140 og 420 kubikkmeter gass.

Statoil og Petrobras ble med i utviklingen på grunn av sin teknologi og ekspertise på ultradypt vann. Det er antatt at produksjonsstart vil finne sted i 2013, og det er estimert en utvinning på 25 millioner kubikkmeter per dag.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger