Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet (Ptil) gjennomførte i midten av juni et tilsyn knyttet til anvendelse og bruk av risikoanalyse og brannbelastning og brannmotstand i prosessanlegget på Hammerfest LNG. Nå får Statoil varsel om pålegg. (Foto: Bjørn Tore Bjørsvik)

Tilsynet ble gjennomført mellom 12. og 15. juni, og målet var å verifisere at Hammerfest NLG ivaretar kravene i regelverket relatert til barrierestyring.??

Det ble påvist et alvorlig brudd på regelverket knyttet til ytelse til trykkavlastningssystemet. På grunn av det har Ptil varslet Statoil om følgende pålegg:??

«Med hjemmel i rammeforskriften § 69 om enkeltvedtak, jf styringsforskriften § 5 – om barrierer, teknisk og operasjonell forskrift (tof) § 41 om bruk av landanlegg, og rammeforskriften § 23 om generelle krav til materiale og opplysning, pålegges Hammerfest LNG å fremlegge en forpliktende, tidfestet og detaljert plan som vil sikre at design og ytelse til trykkavlastningssystemet blir verifisert mot kravene til systemet, jf. rapportens kapittel 5.1.1. I planen skal tiltak som gir stor risikoreduksjon prioriteres.»

Det ble også identifisert fire andre avvik fra regelverket, innen lekkasjetesting av nødavstengingsventiler, intern spredningsrisiko ved brann i prosesslekter og dimensjonering mot jet brann. Det ble også funnet fem forbedringspunkter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger