Publisert 7. november 2005

Statoil og partnerne i Etzel Gas-Lager i nordlige Tyskland er blitt enige med IVG, som er eier og teknisk operatør, om å forlenge avtalen for leie av eksisterende gasslager og utvide kapasiteten.

Petromagasinet.no

I 2007 vil Statoils andel i det tyske markedet stige til mer enn 20 prosent. Selskapet leverte om lag 15 milliarder kubikmeter gass til Tyskland i 2004, og leveransene vil i 2005 øke til nærmere 20 milliarder kubikkmeter.

Dobling +
Det eksisterende gasslageret har en samlet lagerkapasitet på om lag 500 millioner kubikkmeter. Selskapene er blitt enige om å doble lagerets kapasitet, og det også bli aktuelt med ytterligere utvidelser i følge Statoil.

– I tider med store prissvingninger kan eierne også bruke lageret for å levere gass på de tidspunkt og steder hvor behovet er størst, sier May Mannes, direktør for forretningsutvikling i Naturgass.

Norsk gass har blitt lagret i Etzel siden 1993. Etzel nyttes blant annet til lagring av gass fra gassbehandlingsanlegget på Kårstø i Rogaland.

Gasslageret er lokalisert i nærheten av ilandføringsterminalene for norsk gass i Dornum og Emden. Det er tilknyttet det tyske transportnettet for gass. På denne måten bidrar gasslageret til å sikre kontinuerlig leveranser av norsk gass til det tyske markedet.

Statoil Deutschland er operatør og eier 20,1 prosent av eksisterende lagerkapasitet. E.ON Ruhrgas er den største partneren med 74,8 prosent. Andre partnerne er Hydro Energie Deutschland, Total Etzel Gaslager og ConocoPhillips Germany.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger