Statoil fornøyd med Wisting-funn

Publisert 6. september 2013

– Oljefunnet i Wisting Central er oppmuntrende for våre kommende boreoperasjoner i Hoop-området, sier Gro Haatvedt, Statoils letedirektør for norsk sokkel.,Statoil er partner i det OMV-opererte oljefunnet Wisting Central i Hoop-området. Dette representerer en ny oljeprovins i den norske delen av Barentshavet.

– Statoil er godt fornøyd med funnet i Wisting Central-brønnen. Dette er den første brønnen som er boret i det uutforskede Hoop-området. Den gir oss verdifull geologisk informasjon, og viser at Hoop-området har et spennende oljepotensial, sier Gro Haatvedt, Statoils letedirektør for norsk sokkel.

Statoil planlegger å bore to brønner som operatør i samme område i 2014, i Atlantis – og Apollo -prospektene i PL 615 , som ligger om lag 50 kilometer nord for PL 537 .

– Oljefunnet i Wisting Central er oppmuntrende for våre kommende boreoperasjoner i Hoop-området. I Apollo-prospektet vil vi bore den samme geologiske formasjonen som i Wisting Central-brønnen, sier Haatvedt.

Brønn 7324/8-1 i PL 537, som ble boret av boreriggen «Leiv Eiriksson», har påvist en oljekolonne på om lag 50-60 meter.

Estimerte utvinnbare volumer i Wisting Central er i størrelsesorden 65-165 millioner fat olje. Etter at operasjonene er fullført, vil partnerskapet bore en brønn til ( 7324/7-1 Wisting Alternative ) i samme lisens.

Wisting Central, som åpner opp for nye oljemuligheter i Hoop-området, viser at Statoils langsiktige satsing i Barentshavet er riktig. Så sent som i 2011 ble en ny oljeprovins åpnet med Skrugard – og Havis -funnene (nå Johan Castberg ). Statoil borer som operatør i PL 608 nå brønnen Iskrystall i Johan Castberg-området.

OMV Norge AS er operatør med en eierandel på 25 prosent. Statoil er partner (15 prosent). De andre partnerne er Petoro AS (20 prosent), Idemitsu Petroleum Norge AS (20) og Tullow Oil Norge AS (20). Statoil gikk inn i PL 537 i 2010.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger