Publisert 4. februar 2000

Statoil har undertegnet en samarbeidsavtale med University of California i Berkeley og NTNU i Trondheim om prosjektforskning. Avtalen er verdt 3,2 millioner kroner.

Tiltaket, som heter «Understanding Success and Developing Management Leadership on International Mega Projects», ledes av professor fra Berkeley og en professor ved NTNU, og samler en tverrfaglig gruppe forskere og næringslivseksperter. Gruppen samarbeider så om case-studieforskning knyttet til store prosjekter.

– Gjennom dette tiltaket ønsker vi å utvikle de beste prosjekt- og faglederne i bransjen. Vi har inngått denne avtalen fordi vi mener samarbeid mellom akademi og industri er avgjørende for videre utvikling av våre perspektiver og kompetanse innen prosjektutvikling. Vi ønsker å bli et referansepunkt i markedet, sier konserndirektør for prosjekter og anskaffelser i Statoil, Gunnar Myrebøe, i en pressemelding.

Statoil søker å øke kunnskapsbasen for vellykket ledelse av store prosjekter, samtidig som man utvikler opplæringsmateriell for å bedre kompetansen hos Statoils leverandører innenfor temaet.

– å utføre og levere prosjekter i stor skala kan koste flere milliarder dollar. Etter hvert som Statoils prosjekter blir mer geografisk varierte og komplekse blir det stadig mer utfordrende å lede og styre disse, understreker Myrebøe.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger