Publisert 4. februar 2000

AGRs Riserless Mud Recovery-løsning for mer miljøvennlig boring av topphull har blitt testet ut av Statoil i Mexicogolfen.

Løsningen, som nå har blitt brukt ved boring av 100 brønner over hele verden, ble brukt i forbindelse med boringen av Statoils Krakatoa-prospekt i Mexicogolfen.

Kutter utslipp

UTEN STIGERøR: RMR-systemet brukes ved
boring av topphullsseksjonen i en brønn.
(Ill.: AGR DRILLING)

– Riserless Mud Recovery-systemet gjør at vi kan sirkulere boreslammet og dermed redusere det samlede forbruket av boreslam og utslippene til sjøen til en firedel sammenliknet med konvensjonelle metoder, forklarer Tore Grønås, Statoils boreoperasjonsleder for boreskipet «Discoverer Americas» i en pressemelding.

Krakatoa-brønnen ligger på 620 meters vanndyp, men teknologien er kvalifisert til bruk på opptil 1.525 meter. AGR jobber nå med å kvalifisere teknologien for enda dypere farvann. Krakatoa er den første brønnen der RMR-teknologien er tatt i bruk i Mexicogolfen, og AGR Drilling betegner operasjonen som et gjennombrudd for teknologien.

– Det var nøyaktig den typen brønn vi var på jakt etter som den første brønnen i Mexicogolfen: en brønn med ustabil topphullsseksjon og grunn vannstrøm og grunn gasstrøm. Slik kunne vi etablere denne revolusjonerende teknologien og våre tjenester på vanskelige brønner i regionen, sier Terry Scanlon, Senior Vice President i AGR Drilling med ansvar for Nord- og Sør-Amerika.

Både miljømessig og økonomisk gevinst
Statoil vektlegger både miljøgevinsten og økonomiske innsparinger ved bruk av teknologien.

– Denne teknologien gjør at vi kan bore dypere før vi setter ned det første foringsrøret, noe som reduserer den samlede boretiden per brønn, sier Tore Grønås i en pressemelding.

Statoils boreavdeling i Houston er stolte av å få ta i bruk ny teknologi.

– Vi er det første selskapet som bruker denne teknologien i Mexicogolfen, og jeg synes det er positivt at vi hele tiden prøver å finne mer miljøvennlige løsninger, sier Erling Meyer, leder for Statoils boreavdeling i Houston.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger