Publisert 11. oktober 2006

Statoil har inngått avtaler med rederiene Solstad Offshore og Havila Shipping om levering av tre ankerhåndteringsfartøy. De nye skipene forbedrer sikkerheten i forbindelse med ankerhåndteringsoperasjoner.

Foto: Statoil

Avtalene har en samlet verdi på 1 milliard kroner for de faste periodene. Inkluderes opsjonene er verdien 1,8 milliarder kroner, melder Statoil.

Avtalen med Havila Shipping ASA omfatter to av rederiets store ankerhåndteringsfartøy som er under bygging på verftet Havyard Leirvik i Sogn og Fjordane. Kontraktene gjelder for tre år, med ytterligere tre ettårige opsjoner på hver.

Fartøyene Havila Mars og Havila Mercury skal leveres i henholdsvis mars 2007 og juli 2007. Fartøyet Havila Force skal operere i en periode fra 1. januar 2007.

Kontrakten med Solstad Offshore ASA (SOFF) har en varighet på fem år, i tillegg kommer opsjoner på ytterligere tre ganger ett år.

Forbedret sikkerhet
Statoil sier i meldingen at selskapet i 2003 utfordret offshore-næringen til å komme opp med løsninger for å redusere manuelt arbeid i forbindelse med ankerhåndteringsoperasjoner.

Bakgrunnen var ønsket om økt oppmerksomhet rundt sikkerhet for å redusere antall hendelser ved slike operasjoner.

– Bransjen tok utfordringen. Skipene vi nå leier inn har banebrytende teknologi som blant annet gir bedre sikkerhet og et betydelig lavere utslipp av nitrogenoksider (NOx), sier Terje Overvik, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge.

«De tre skipene representerer ikke bare et stort framskritt når det gjelder arbeidsmiljø og utslipp til det ytre miljø – de bruker også mindre drivstoff. Fartøyene har dessuten flere bruksområder, de kan benyttes innen oljevernberedskap, som beredskapsfartøy og som forsyningsfartøy. I tillegg er skipene tilrettelagt for at enkle undervannsoperasjoner kan styres fra dem», sier Statoil i meldingen.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger