Publisert 4. februar 2000

3,2 milliarder gass i året skal fraktes av Statoil fra den nordlige delen av Marcellus-feltet i Pennsylvania til den østlige delen av Canada.

SKIFERGASS: Slik utvinnes skifergassen som nå skal fraktes til Canada. Ill.: STATOIL

Rørledningen som eies av National Fuel Gas Supply har stort sette blitt brukt for å frakte gass fra Canda til USA, men nå snur vinden og produksjonen avtar i landet i nord. Derfor skal det nå fraktes gass fra Marcellus som ligger nordøst i USA.

– Denne avtalen vil sikre tilgang til et sentralt mellomstatlig rørledningssystem, og et viktig trekk for å maksimere verdien på den skifergassen Statoil produseres i Marcellus-området. Kapasiteten vil skape salgsmuligheter for Niagara og inn i Ontario i Canda og langs rørledningsruta, forteller konserndirektør i Statoil for Naturgass, Rune Bjørnsen.

Tidligere i år ble det også inngått en transportavtale som sikrer retten til å transportere og lever gass fra Marcellus til New Jersey og New York City. Marcellus-feltet er et skifergassfelt som Statoil kjøpte seg inn i i 2008. Forventet oppstart for transporten er i midten av 2012, og Statoil har bestilt kapasitet for 20 år fremover.

– Dette bidrar til å ytterligere styrke Statoils markedsføringsposisjon for gass i USA, tilføyer Bjørnsen.

Rørledningen som skal frakte de mange kubikkmeterne med gass må gjennomgå en del modifikasjoner og noe ekstra kompresjon når strømmen skal snus med retning til Canada.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger