Statoil gjennomfører granskning etter In Amenas-terroren

Publisert 26. februar 2013
I dag har Statoil-styret gjort det klart at granskningen vil legge til rette for ytterligere forbedring innen risikovurdering, sikkerhet og beredskap.

,

– Flere titalls mennesker fra ulike land ble på In Amenas ofre for grusom internasjonal terrorisme. I Statoil mistet vi fem av våre avholdte medarbeidere. Terroristene har ansvaret for angrepet og skylden for lidelsene. Vårt ansvar er å lære og gjøre det vi kan for fremover å ytterligere styrke sikkerheten til våre medarbeidere, sier Statoils styreleder Svein Rennemo.

I en pressemelding bekrefter Statoil at Torgeir Hagen, pensjonert generalløytnant og tidligere sjef for Etterretningstjenesten, skal lede granskningen.

– Vi vil granske alle relevante forhold før, under og etter terrorangrepet for å lære og forbedre selskapets sikkerhet og beredskap. Vi har lagt vekt på å knytte til oss anerkjente eksterne eksperter på terrorisme og sikkerhet i dette arbeidet. I tillegg vil vi benytte den kompetanse som finnes blant selskapets medarbeidere, sier Rennemo.

Granskningsgruppen skal levere sin endelige rapport til styret innen 15. september 2013. Rapporten vil bli offentliggjort.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger