Statoil gjorde nytt, stort gassfunn

Publisert 18. juni 2014

Utenfor kysten av Tanzania,

Funnet er Statoil og partneren ExxonMobils sjette funn, og det femte funnet med høyt potensial (high impact-funn), i blokk 2 utenfor kysten av Tanzania.

Funnet av ytterligere 2 til 3 billioner kubikkfot (tcf*) gass i Piri-1-brønnen øker de samlede tilstedeværende volumene i blokk 2 til omkring 20 tcf.

– Siden 2012 har vi hatt en funnrate på 100 prosent i Tanzania, og området har utviklet seg til et kjerneområde for leting på meget kort tid. Vi beveget oss raskt fra boring av én brønn til et program med flere brønner, og med Piri-1 fortsetter suksessen, sier Nick Maden, Statoils letedirektør for den vestlige halvkule i en melding.

Det nye gassfunnet ble gjort i samme sandsteinslag, av nedre krit alder, som gassfunnet i Zafarani-1 -brønnen som ble boret i 2012.

Piri-1-funnet er partnerskapets sjette funn i blokk 2. Fra før er det gjort flere gassfunn med høyt potensial; Zafarani-1 , Lavani-1 , Tangawizi-1 og Mronge-1 , og et funn i Lavani-2 -brønnen.

Piri-1 ble boret av boreskipet «Discoverer Americas». Brønnen ligger to kilometer sørvest for Lavani-1-brønnen på 2360 meters dyp. «Discoverer Americas» er nå i gang med å bore Binzari -prospektet i blokk 2.

– Ytterligere prospektivitet er kartlagt og vil bli testet gjennom 2014 og 2015. Vi forventer å bore flere lete- og avgrensningsbrønner, og håper at resultatene fra disse brønnene vil fortsette å tilføre gassvolumer til en framtidig utbygging i stor skala, sier Maden.

Statoil er operatør for lisensen i blokk 2 på vegne av Tanzania Petroleum Development Corporation (TPDC) og har 65 prosents eierandel. ExxonMobil Exploration and Production Tanzania Limited eier de resterende 35 prosentene. Statoil har vært I Tanzania siden 2007, da selskapet ble tildelt operatøransvar for blokk 2.

(*1 Tcf =180 millioner fat oljeekvivalenter)

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger