Publisert 8. mai 2006

Statoil skal i sommer starte grunnarbeider for den planlagte LNG-fabrikken i byen Vidiaevo i Murmansk fylke.

Av: Alex Khrol

Henrik Carlsen bekrefter
Shtokman-kontrakt

Ifølge Henrik Carlsen, direktør for Statoils satsing i Barentshavet, har selskapet undertegnet en kontrakt med Gazprom for å kartlegge og utrede grunnforholdene i området der LNG-fabrikken tilknyttet Shtokman-utbyggingen skal bygges.

Carlsen sier at Statoils kontraktspartner er det russiske ingeniørfirmaet Giprospetsgaz, et datterselskap av Gazprom som stod bak mulighetsstudiet for LNG-prosjektet i Vidiaevo. Prosjektet har foreløpig ikke tatt stilling til hvem som skal være underleverandør.

Kontrakten viser at Statoil allerede er inne i Shtokman-prosjektet, selv om Carlsen ikke kan bekrefte at selskapet er valgt som partner i konsortiet som skal stå for utbyggingen av gassgiganten Shtokman.

Statoil er i gang med med et utviklingsprogram for teknologi som skal kunne brukes i alle områdene av Arktis. Programmet varer fram til 2030, og konsentrerer seg om teknologi- og miljøaspektene ved petroleumsvirksomheten i de arktiske områdene.

-Vi anser Murmansk som en nøkkelarena for offshoreprosjekter i Barentshavet og videre nordover. Derfor ønsker vi å ta del i den sosiale og økonomiske utviklingen av regionen, sa Carlsen i en tale til lokale og føderale myndigheter og representanter for industrien fredag 5. mai.

Statoil deltar sammen med Murmansk fylke i et prosjekt som skal beskytte miljøet på Kola, og har nylig lovet utstyr til en verdi av 10.000 dollar til det lokale fødselsregisteret.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger