Publisert 4. februar 2000

Statoil og partner ExxonMobil har gjort et stort gassfunn (high impact) i blokk 2 i Tanzania.

Loggeresultat fra Lavani-brønnen bekrefter et nytt high impact-funn for Statoil, og foreløpige estimater viser opptil tre billioner kubikkfot (3 Tcf) gass (in-place). Brønnen har påtruffet et reservoar på 95 meter av god kvalitet sandstein med høy porøsitet og gode gjennomstrømningsegenskaper.

– Lavani ligger 16 kilometer sør for Zafarani-funnet i samme blokk, og bekrefter potensialet i blokk 2. Vi boret også nylig et sidesteg i Zafarani-brønnen og har også gleden av å annonsere ytterligere en billion kubikkfot (1 Tcf) gass (in-place) fra det funnet. Dette kommer i tillegg til de opptil fem billioner kubikkfot (5 Tcf) gass (in-place) som vi annonserte i februar. Totalt er funnene et viktig steg videre mot en mulig fremtidig gassutbygging i Tanzania, sier Tim Dodson, konserndirektør for Leting i Statoil.

– Lavani-funnet bekrefter at Statoils letestrategi der vi satser på brønner med stort potensiale gir resultater. Funnet støtter opp om selskapets ambisjon om internasjonal vekst, sier Dodson.

Brønnen ble boret på 2.400 meters vanndyp og er den andre brønnen i blokk 2. Lisensen dekker et område på rundt 5.500 kvadratkilometer. Boreoperasjonene pågår fortsatt med boreskipet «Ocean Rig Poseidon». ??Lavani-funnet er det syvende high impact-funnet Statoil har gjort i løpet av de siste 14 månedene. De andre funnene er Zafarani i Tanzania, Skrugard og Havis i Barentshavet, Johan Sverdrup (tidligere Aldous/Avaldsnes) i Nordsjøen og Peregrino Sør og Pão de Açúcar i Brasil.??

Statoil er operatør på vegne av TPDC, og har en eierandel på 65 prosent, mens ExxonMobil Exploration og Production Tanzania Ltd. eier den resterende andelen på 35 prosent. Statoil har vært i Tanzania siden 2007, da selskapet ble tildelt lisensen for blokk 2.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger