Statoil har spuddet Isfjell

Publisert 28. august 2014

«Transocean Spitsbergen» har spuddet sin tredje barentsbrønn på en måned.,Statoil har nå spuddet nok en barentsbrønn: 7220/2-1 Isfjell , som ligger i PL 714 . Isfjell ligger like øst for Pingvin -prospektet, og omtrent 220 km fra Ingøy i Finnmark, og det er 176 km til Bjørnøya. Det er «Transocean Spitsbergen» som utfører operasjonen.

Lokasjonen er nord for Johan Castberg -området hvor Statoil tidligere har boret flere letebrønner, deriblant Skavl. Vanndypet på lokasjonen er 426 meter.

Planlagt oppstart var opprinnelig tidligst medio oktober, og varigheten av operasjonen er estimert til 30 døgn, inkludert permanent plugging.

Utnytter riggkapasitet under venting

Operasjonen skjer etter at «Transocean Spitsbergen» på svært kort tid har påbegynt både Ensis og Pingvin , som begge er midlertidig forlatt etter boring av topphullseksjon. Når topphullseksjonen i Isfjell er boret, går riggen tilbake for å fullføre brønnene i samme rekkefølge som de ble spuddet.

Statoils informasjonsansvarlig for norsk sokkel, Ørjan Heradstveit, kan kaste litt lys over hvorfor operatøren gjør som de gjør: – Transocean Spitsbergen borer nå på Isfjell -prospektet i PL714 . Statoil fikk mandag 25.august utslippstillatelsen fra Miljødirektoratet og samtykket fra Petroleumstilsynet, til å bore Isfjell og startet boreoperasjonen etter at tillatelsene var mottatt. Miljødirektoratet har satt som vilkår at Statoil ikke kan bore i oljeførende lag før 18. september 2014. Vilkåret er satt for å gi adgang til å klage på vedtaket. Vi vil derfor bare bore den øverste seksjonen av letebrønnen og stoppe operasjonen før vi er kommet i reservoaret. Så går riggen videre til Ensis og Pingvin og fullfører boreoperasjonene der – før vi kommer tilbake til Isfjell, sier Heradstveit til Petro Media News.

Statoil er operatør i PL 714 med 50 prosent. Partnere er Eni Norge (30 prosent) og Petoro (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger