Publisert 4. februar 2000

Statoil inviterer i dag til pressekonferanse om letevirksomheten i Norge. Pressekonferansen finner sted samtidig som boreaktiviteten på Skrugard i Barentshavet avsluttes.

HAR DENNE GJORT ET FUNN?: «Polar Pioneer».
(Foto: STATOIL)

Skrugard har av Oljedirektør Bente Nyland blitt spådd som en av de mest spennende prospektene de neste årene. Boringen startet opp med «Polar Pioneer» 22. februar, og skulle etter boreplanen pågå i 36 dager. Det betyr at boringen av letebrønn 7220/8-1 etter planen skulle være ferdig til 30. mars.

Statoil pleier ikke kalle inn til pressekonferanser om letevirksomheten, og ved et funn på Skrugard opererer lisenspartnerne med ressursanslag på ihvertfall 200 millioner fat brutto oljeekvivalenter. Statoil er operatør for lisensen med en andel på 50 prosent, mens Eni har en andel på 30 prosent og Petoro har en andel på 20 prosent.

Skrugard ligger langt nord for Snøhvit og Goliat, og ved et kommersielt funn vil det låse opp en ny region i Barentshavet. Det er boret noen brønner i området tidligere, men det nærmeste funnet ligger 7-8 blokker øst for Skrugard, i blokk 7222/11. Ved et oljefunn er det sannsynlig at Skrugard vil bygges ut med en Goliat-lignende løsning, mens et gassfunn trolig vil bli faset inn til Snøhvit.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger