Publisert 4. februar 2000

Avtaler for driftsinspeksjon for 2,3 milliarder og ISO- kontrakter for 12 milliarder. Statoil har skapt kontraktsrush før fellesferien.

Må VEDLIKEHOLDES OG INSPISERES: Statfjord og alle andre Statoil-installasjoner og – anlegg har nå fått sikret vedlikehold, inspeksjon og ISO-arbeid i fire år fremover. Foto: STATOIL

Med gårsdagens tildelinger av rammeavtaler for modifikasjon og vedlikehold og modifikasjon til 49 milliarder, og dagens inspeksjons- og ISO-kontrakter til totalt 14,3 milliarder kroner har Statoil åpnet pengesekken før felleferien settes inn.

Lokalt i nord
Statoil har inngått rammeavtaler med Aker Solutions og AGR Emiteam for driftsinspeksjonfor de fleste anleggene. Mens i nord har Statoil gitt ansvaret for Melkøya og Norne til Noweco i Harstad, og Axess i Molde for Tjeldbergodden.

– Vi har lagt til rette for større konkurranse med flere prekvalifiserte selskaper. Til slutt var det likevel dagens hovedleverandører som viste seg mest konkurransedyktig, sier Anders Opedal, direktør for anskaffelser i Statoil.

Før har det vært flere avtaler, mens i år har alle avtalene blitt utdelt under en standard for å skape en mer enhetlig oppfølging fra Statoil, melder selskapet.

Kostbart å isolere
Også Isolering, stillas og overflatebehandlingsjobbene er betydelige på norsk sokkel. Hele 12 milliarder i kontrakter er nå også delt ut. Avtalene omfatter alle installasjoner og landanlegg i Norge, i tillegg til raffineriet Kalundborg i Danmark.

Totalt innen den første fireårsperioden er kontraktene verdt seks milliarder kroner, mens med utnyttelse av ytterligere fir år med opsjoner vil kontraktene være verdt 12 milliarder.

Kaefer og BIS Har fått de største avtalene på henholdsvis 2,4 og to milliarder for de første fire årene. Beerenberg og Linjebygg har fått avtaler for 800 millioner og 640 millioner kroner i samme periode.

Totalt sikrer de såkalte ISO-kontraktene arbeid til 1.700 personer i kontraktsperioden.

Disse aktørene har fått avtaler:

Kaefer Energy AS
– Statfjord A/B/C
– Troll A/B/C
– Kristin
– åsgard A/B
– Mongstad

BIS Industrier AS
– Snorre A/B
– Sleipner
– Oseberg F/C/ø/S
– Heimdal
– Huldra
– Veslefrikk
– Brage
– Sture
– Kollsnes
– Kalundborg

Beerenberg Corp. AS
– Grane
– Kvitebjørn
– Visund
– Gullfaks A/B/C

Linjebygg AS
– Njord A/B
– Heidrun
– Njorne

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger