Publisert 2. mars 2006

Driftskostnadene på Statfjord-feltet i Nordsjøen er redusert med 690 millioner kroner ett år tidligere enn planlagt, skriver Statoil.

Foto: Øyvind Hagen Statoil

– For Statoil og Tampen-området er forlenget levetid og økt lønnsomhet i senfasen på Statfjord-feltet viktig. Statfjord hadde et ambisiøst mål om å gjennomføre omstillingen innen utgangen av 2006. Allerede ved slutten av 2005 var målet om kostnadsreduksjon nådd, understreker Lars Christian Bacher, områdedirektør for Tampen.

220 av totalt 700 medarbeidere i Statfjord-organisasjonen er omstilt som følge av programmet. De aller fleste av disse arbeider i dag i andre deler av Statoil, noen har tatt imot tilbud om tidligpensjon.

– Særlig i begynnelsen var det mange medarbeidere som opplevde omstillingen som krevende. Takket være stor innsats fra de involverte, har det likevel gått veldig greit. Selskapet la opp til løsninger og nye arbeidsoppgaver som var tilpasset hver enkelt av de 220 medarbeiderne, sier Asbjørn Løve, prosjektsjef for SF 2007.

Grunnbemanningen på hver av de tre Statfjord-plattformene er redusert til mellom 30 og 35 personer. Det rydder plass til å gjennomføre nødvendige modifikasjoner på anleggene i forbindelse med Statfjord senfase. Dette prosjektet innebærer overgang fra olje- til gassproduksjon og skal øke utvinningsgraden for gass på feltet fra 54 til 75 prosent, skriver Statoil.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger