Statoil i sorg

– I dag er vi én familie. Vi står sammen som industri, og skal gjøre alt som er i vår makt for å ta vare på de pårørende, sier Sætre.
Publisert 30. april 2016

Konsernsjef Eldar Sætre og konserndirektørene Margareth Øvrum og Arne Sigve Nylund besøker lørdag pårørendesenteret i Bergen. Dette melder Statoil i dag

– Statoil er i dag et selskap i sorg. Vi opplevde i går en av de alvorligste ulykkene i norsk oljeindustris historie. Mange familier er rammet. Og vi har mistet gode kollegaer og venner, sier Eldar Sætre.
Selskapet fortsetter med å følge opp de som trenger oss mest, de som er direkte berørt, familier, kollegaer på land og ute på plattformene.

Statoil følger også opp pårørende som ikke er tilstede ved senteret og kollegaer på Gullfaks B. Fagpersoner som har erfaring med å støtte mennesker i krise er tilgjengelig for de som trenger det.

– I dag er vi én familie. Vi står sammen som industri, og skal gjøre alt som er i vår makt for å ta vare på de pårørende, sier Sætre.

Havarikommisjonen vil granske ulykken, og Statoil vil bidra i arbeidet. Statoil vil i tillegg iverksette en egen granskning i nært samarbeid med tillitsvalgte og verneapparatet. Denne vil bli avstemt med Havarikommisjonens arbeid.

– Å få svar på hvorfor helikopteret styrtet er svært viktig. Både for de pårørende og for alle som har norsk sokkel som arbeidsplass. Sikkerheten til alle som jobber for Statoil er det alle viktigste for oss, sier Sætre.

Kronprinsparet og statsministeren besøker også pårørendesenteret i Bergen i dag.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger