Statoil inn i letelisenser i Australia

Publisert 14. mai 2013
Statoil har signert en avtale med BP om å kjøpe 30 prosents eierandel i fire letelisenser utenfor sørkysten av Australia.

, (Illustrasjon: Statoil)

– Denne avtalen sikrer oss tilgang til et svært stort og lite utforsket område med stort potensial, sier Pål Haremo, direktør for enheten Globale nye forretningsmuligheter i Leting i Statoil.

– Dette er i samsvar med Statoils strategi, og støtter våre ambisjoner for langsiktig vekst gjennom tidlig tilgang i stor skala til et nytt og lovende område og posisjonerer oss for letevirksomhet med stort potensial, sier Haremo.

De fire lisensene EPP 37 , 38 , 39 og 40 ligger i det uutforskede Ceduna sub-bassenget i Australbukta, utenfor sørkysten av Australia, og strekker seg over et område på mer enn 24.000 kvadratkilometer.

BP har innhentet 12.000 kvadratkilometer med 3D-seismikk i lisensområdet og fullfører nå prosesseringen av disse dataene. Neste skritt inkluderer frammodning av boreprospekter, samt å fortsette de pågående miljøundersøkelsene. Arbeidsprogrammet inkluderer boring av opptil fire brønner i det uutforskede lisensområdet. BP vil fortsette som operatør for lisensene.

Statoil er allerede tilstede i Australia etter oppkjøpet av eierandeler i Petrofrontiers fire eksisterende og to utildelte letelisenser på land i South Georgina-bassenget i Nordterritoriet i et samarbeidsprosjekt.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger