Statoil inngår femårig IT-avtale med EVRY

Illustrasjonsfoto: Equinor
Publisert 11. september 2017

Statoil har inngått en rammeavtale med EVRY om kjøp av IT konsulenttjenester for en periode på 5 år med opsjoner 2+2+1 år.

Avtalen omfatter blant annet områdene Data Science & Analytics, Artificial Intelligence og Machine Learning, Robotics og Internet of Things i tillegg til mer tradisjonelle tjenesteområder som IT-utvikling, visualisering og prosjektledelse.

– Statoil er en meget viktig kunde for EVRY. Denne rammeavtalen viderefører samarbeidet samtidig som det fornyes gjennom økt fokus på nye og innovative tjenester. Avtalen viser at vår satsning på digitalisering anerkjennes i markedet, sier konserndirektør Kolbjørn Haarr i EVRY Norge.

Gjennom et langsiktig samarbeid og nær kundekontakt har EVRY opparbeidet høy forretningsforståelse som skal bidra til å fornye og videreutvikle Statoil.

Avtalen innebærer også at EVRY vil forsterke og utvide sitt kognitive kompetansesenter, og Statoil får med dette tilgang til markedets ledende kompetanse og løsninger på sentrale områder.

– Den digitaliseringsprosessen som Statoil nå akselererer er enormt spennende og vi er sterkt motivert til å bidra med vår spisskompetanse. Avtalen er viktig for EVRY både regionalt og globalt», sier Kurt S. Helland, direktør for EVRY i Vest Norge. «De lange linjene i samarbeidet med Statoil videreføres. Lokal tilstedeværelse og evnen til å trekke på EVRYs totale leveransekapasitet er viktig for å være konkurransedyktig og kunne levere den bredden av høyteknologisk kompetanse som Statoil etterspør, sier Helland.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger