Publisert 29. juni 2007

Statoil har inngått kontrakter med CHC Helikopter Service AS til en verdi av seks milliarder kroner. Selskapet tar i bruk ny helikoptertype i Nordsjøen.,
Det opplyser Statoil i en pressemelding fredag.

Selskapet har inngått kontrakter med CHC Helikopter Service AS (CHC) om flygninger mellom sokkelinstallasjonene og Bergen og Florø. CHC skal også fly beredskapshelikopteret som er stasjonert på Statfjord B-plattformen.

CHC skal fra 1. januar 2010 til 1. mai 2015 fly alle Statoils helikopteravganger til og fra Bergen.

Statoil har også inngått en kontrakt med selskapet om utflyging fra Florø fra 1.6.2009 til 1.5.2015, og en kontrakt om å fly beredskapshelikopteret på Statfjord B fra 1.3.2009 til 1.5.2016.

Kontraktene har opsjonsperioder på inntil fire år. Kontraktene har, inkludert opsjoner, en samlet verdi på cirka seks milliarder kroner.

EC225

Foto: Eurocopter

Ni helikoptre inngår i avtalen. Fire er av typen EC225, det siste tilskuddet til Eurocopters Super Puma-familie, utviklet for å møte de siste krav til sikkerhet. Det er første gang Statoil tar i bruk denne helikoptertypen på norsk sokkel. De fem andre maskinene er av typen Sikorsky S-92.

– Ved kun å ta i bruk siste generasjons sikkerhetsteknologi befester Statoil sin posisjon som et av de ledende oljeselskapene innen helikoptersikkerhet globalt, sier områdedirektør i Statoil Driftsstøtte Frank W. Arnesen.

Statoil har tidligere i år valgt å reforhandle eksisterende kontrakt i Kristiansund og vil i løpet av sommeren 2009 ta i bruk EC225 i tillegg til S-92 også her.

I dag flyr både CHC og Norsk Helikopter for Statoil fra Bergen. Beredskapshelikopteret på Statfjord-feltet samt flygingen fra Florø er det også i dag CHC som har ansvaret for.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger