Publisert 23. november 2005

Statoil har inngått en omfattende samarbeidsavtale med Arkhangelsk fylke i Russland.,
Petromagasinet.no

Avtalen omfatter samarbeide om industriell utvikling, utdanning, miljøspørsmål knyttet til fisk og olje samt støtte til sosiale prosjekter i området, ifølge nyhetsmelding fra selskapet.

Statoil skal være med å etablere et senter for leverandører til oljeindustrien basert på erfaringene fra Snøhvit-prosjektet i Hammerfest.

Selskapet skal også bidra til å etablere en bachelor-grad i petroleumsfag (Bachelor of Business Administration) ved Pomor-universitetet i Arkhangelsk.

Et samarbeid om å undervise i fag innen petroleumsteknologi til havs ved det tekniske universitetet i Arkhangelsk er også under utvikling. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim og Universitetet i Stavanger er blant samarbeidspartnerne.

– Avtalen er med på å etablere et senter i Arkhangelsk som skal drive opplæring og forberedelser for oljeselskaper, som tilrettelegger regionen for framtidig olje- og gassutvinning fra felt i Barentshavet, sier Nikolayi Kiselov, guvernør i Arkhangelsk.

Det første møtet i styringskomiteen, som skal initiere og definere avtalen nærmere, skal holdes i Arkhangelsk i midten av desember, ifølge meldingen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger