Publisert 20. mars 2007

De 500 Statoil-ansatte i Stjørdal jubler etter å ha fått ansvar for driften av nesten en fjerdedel av den norske olje- og gassproduksjonen.

Stjørdal-kontoret har
blant annet ansvar for
Heidrun. (Foto: Statoil)

Da Statoil og Hydro i går utnevnte 67 ledere som skal rapportere direkte til konsernledelsen, ble det klart at Stjørdal får en framtredende posisjon også i det sammenslåtte selskapet, skriver Adresseavisa.

Hydros nåværende driftsdirektør Øystein Michelsen blir sjef for stjørdalskontoret, som skal stå for den daglige driften av alle olje- og gassfeltene fra Kristiansund og nordover.

– I tillegg til Norne, Åsgard, Heidrun og Kristin som Stjørdal har ansvar for i dag, skal også Snøhvit og Hydro-feltet Njord rapportere hit. Hvorvidt det betyr flere ansatte, er for tidlig å si ennå. Men det blir i alle fall ikke færre enn i dag, sier informasjonssjef Mari Dotterud til avisa.

Til sammen produserer de fem feltene olje og gass verdt 350 millioner kroner hver eneste dag. I tillegg kommer Snøhvit-feltet, som skal starte opp neste år.

Trønderne er også fornøyd med at StatoilHydros forsknings- og utviklingsenhet fortsatt skal ligge i Trondheim. Den skal ledes av Morten Loktu, som tidligere har vært sjef for Teknologiområdet i Statoil og administrerende direktør i forskningsstiftelsen Sintef.

Statoils forskningssenter i Bergen og Hydros i Porsgrunn skal begge rapportere til Loktu, som igjen rapporterer til leder i forretningsområdet Teknologi og ny energi, Margareth Øvrum i Bergen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger