Statoil: – Kan gjøre Johan Castberg mer robust

Publisert 13. juni 2013

Statoil ble tildelt syv lisenser i Barentshavet gjennom 22. konsesjonsrunde. Det er selskapet tilfreds med, både fordi de ser potensialet til å åpne nye geologiske områder, samt å gjøre Castberg mer robust.,– Statoil har blitt tildelt nytt kvalitetsareal i Barentshavet. Tildelingen gir et godt grunnlag for å utvide og styrke kjerneposisjonen Statoil har etablert i Barentshavet i tråd med selskapets spissede letestrategi, sier Gro Gunleiksrud Haatvedt, Statoils letedirektør for norsk sokkel, i en melding fra selskapet.

– Statoil er tilfreds med tildelingen som er i tråd med vår søknad. Vi har fått deltagelse i alle prioriterte lisenser vi søkte på i runden, sier hun videre.

Statoil ble tildelt (Statoils anmerkninger i kursiv):

– En eierandel på 40 prosent og operatøransvar for PL713 . Dette er et interessant område i Bjørnøya-bassenget med potensial til åpne opp et nytt geologisk område.

– En eierandel på 50 prosent og operatøransvar for PL714 . Området ligger nær nordsiden av Johan Castberg-området, og kan inneholde ytterligere ressurser som kan knyttes til Johan Castberg-utbyggingen. Ytterligere ressurser vil kunne bidra til å gjøre en utbygging av Johan Castberg mer robust.

– En eierandel på 35 prosent og operatøransvar for PL615B . Dette området ligger i det uutforskede Hoop-området. Det er en nabolisens til PL615, der Statoil skal bore to letebrønner i 2014.

– En eierandel på 20 prosent i PL712, som er et interessant uutforsket område.

– En eierandel på 20 prosent i PL717. Dette området ligger langs Johan Castberg-trenden nord for Johan Castberg.

– En eierandel på 20 prosent i PL718 og en eierandel på 20 prosent PL720. Dette er et uutforsket område i den vestlige delen av Barentshavet.

– Dette var en runde med sterk konkurranse fra en rekke selskaper, både de store internasjonale samt mindre uavhengige selskaper, sier Haatvedt.

Hun peker også på at Statoil nå blir partner med Rosneft, også på norsk side av Barentshavet.

– Vi ser fram til nært samarbeid med vår nye partner Rosneft både i norsk og russisk del av Barentshavet, der vi kan utnytte selskapenes samlede erfaring og kompetanse, sier Haatvedt. Vi er også glade for å fortsette arbeidet med ENI, som lenge har vært vår samarbeidspartner i dette området, sier hun.

– Statoil har stor tro på Barentshavet som en spennende olje- og gassregion med betydelige uoppdagede ressurser. Det vil kreve en betydelig innsats i å utvikle de mulighetene som ligger i dette umodne området. Vi vil fortsette vår sterke satsing på å realisere dette potensialet og bidra til den nye industrielle horisonten i nord, sier Haatvedt.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger