Publisert 23. februar 2006

Statoil ble kåret til beste olje- og gasselskap i Europa under prisutdelingen Best of European business awards i Brussel i går, 22. februar.

Det er finansavisen Financial Times og konsulent- og strategiselskapet Roland Berger som står bak Best of European business awards skriver Statoil.

Statoil får utmerkelsen for å ha oppnådd sterk vekst gjennom sin internasjonale satsing. Dommerne sier i sin begrunnelse at Statoil «har den beste balansen mellom faktorer som vekst, størrelse, verdiskaping og forretningsetikk.»

– Dette er en betydelig anerkjennelse for den innsats som er gjort for å bygge Statoil til et internasjonalt konkurransedyktig selskap. Det er inspirerende at dette blir lagt merke til i Europa, og det viser at vi også har en europeisk profil i våre hovedmarkeder, kommenterer konsernsjef Helge Lund.

Målet med kåringen er å rette søkelyset mot suksesshistoriene til selskaper som oppnår gode resultater på grunn av solid ledelse og evne til å være nyskapende.

I løpet av det siste året har 6000 selskaper blitt vurdert og evaluert på grunnlag av offentlig tilgjengelig informasjon og en rekke kvantitative og kvalitative kriterier. Et panel bestående av europeiske toppledere har kåret vinnerne skriver Statoil.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger