Publisert 15. august 2006

En arbeidsgruppe som har gjennomgått styringssystemet for kjemisk helserisiko i Undersøkelse og produksjon Norge (UPN), mener at Statoil bør sette i verk tiltak for å få enda bedre styring med bruken av kjemikalier.

Ledelsen i UPN opprettet høsten 2005 en arbeidsgruppe som skulle gå gjennom organisasjonens håndtering av risiko for helseskader knyttet til bruk av kjemikalier. Referansegruppen, som består av representanter for ansatte, ledelse og fagfolk, har nå sluttbehandlet rapporten skriver Statoil på sin nettside.

Arbeidsruppen konkluderer med at UPN legger ned mye arbeid i å identifisere og vurdere risikoen knyttet til bruk av kjemikalier, og at Statoil gjør mye for å redusere risikoen for helseskade ved kontakt med kjemikalier.

– Jeg kommer til å øke oppmerksomheten rundt kjemisk helserisiko i 2007. Vi må være sikre på at vi arbeider trygt og at vi ikke utsetter våre kolleger for eksponeringer av kjemikalier som kan medføre helserisiko. Neste skritt blir å utarbeide en handlingsplan, sier Terje Overvik, konserndirektør for UPN.

Arbeidsgruppen har identifisert flere forbedringsområder, blant annet kan kartleggingen av kjemisk helserisiko ute i anleggene forbedres. Dette vil, ifølge arbeidsgruppen, kreve bedre tilgang på fagfolk. En forbedring innenfor dette området vil også kreve mer oppmerksomhet fra ledelsen.

– Statoils styringssystem er basert på lover og forskrifter fra myndighetene. Arbeidsgruppen påpeker avvik i forhold til Statoils styringssystem. Selv om vi i dag gjør mye for å identifisere og vurdere risikoen for helseskader ved bruk av kjemikalier, kan vi forbedre oss. Rapporten vil være et viktig bidrag i det arbeidet, sier Steinar Solvang, leder av arbeidsgruppen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger