Statoil kjøper seg inn i Ecotone

Publisert 2. desember 2013

Statoil Technology Invest (STI) har kjøpt seg inn i teknologiselskapet Ecotone.

Ecotone har fokus på subsea-overvåking, kartlegging og inspeksjoner, basert på sin egenutviklede bildeteknologi UHI(Underwater Hyperspectral Imager). Selskapet ble stiftet i 2010, og har med økonomisk støtte fra Innovasjon Norge og Statoil jobbet med å utvikle UHI-teknologien med en målsetning om å gjøre den kommersielt tilgjengelig.

– Etter å ha jobbet med Statoil på LOOP-kontrakt , tror jeg at STI vil øke både finansielt og strategisk. Vi har et felles mål om å utvikle nestegenerasjons kartleggingsverktøy, som i stor grad kan forbedre effektiviteten og kvaliteten på fremtidige inspeksjoner og miljøundersøkelser. Å ha Statoil som en betydelig aksjonær gir oss perspektiver fra en erfaren bruker av subsea-baserte bildetjenester. Statoil kan gi verdifulle råd om både teknologi -og tjenesteutvikling, noe som hjelper oss med å gjøre Ecotone til et selskap med fullt kommersielle industrielle applikasjoner, sier administrerende direktør i Ecotone, Ivar Erdal i en melding.

– Statoil er interessert i å søke den beste tilgjengelige teknologien for marine undersøkelser og inspeksjoner, med sikte på å minimere påvirkning på undervannsmiljøet og sikre integriteten til installasjonene våre. Undervannsbildeteknologien som er utviklet av Ecotone er lovende fordi den kan gi et stort skritt fremover for forståelsen av marinbiologi og bli et effektivt verktøy for inspeksjon av olje-og gassledninger under vann, sier Statoil Technology Invest-sjef Richard Erskine.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger