Publisert 4. februar 2000

Statoil signerer i dag en intensjonsavtale med Peregrino-partner Sinochem Group om samarbeid og erfaringsdeling mellom det norske og det kinesiske selskapet.

KINA: Statoil var tidligere operatør på det
kinesiske oljefeltet Lufeng, men solgte seg i
fjor ut til partner CNOOC. (Foto: STATOIL)

Sinochem Group kjøpt for noen uker siden 40 prosent av Statoils feltutbyggingsprosjekt Peregrino i Brasil. Avtalen legger opp til at Statoil og Sinochem skal se etter flere samarbeidsmuligheter – både i Brasil og andre steder i verden.

– Avtalen er begynnelsen på et langsiktig samarbeid mellom våre to selskaper med like internasjonale vekstambisjoner. Jeg tror at selskapene har kompetanse og fagområder som utfyller hverandre, og dette samarbeidet vil styrke begge selskapenes globale muligheter, sier konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

Sinochem Group er 100 prosent eid av den kinesiske staten, og fokuserer i utgangspunktet på agrokjemiske produkter og tjenester. Selskapet entret i 2003 olje- og gassbransjen, men er ikke blant det statseide trekløveret av oljeselskaper som regnes som de største aktørene i bransjen i Kina: CNPC, CNOOC og Sinopec.

Selskapet hadde i 2009 salgsinntekter på rundt 36 milliarder dollar og et overskudd på 0,9 milliarder dollar, og har fokusert på Latin-Amerika, Afrika og Midtøsten.

– Vi ser fram til å være forretningspartner med Sinochem Group i den videre utviklingen og driften av det store Peregrino-feltet. Begge selskapene ser store muligheter for ytterligere verdiskaping gjennom økt utvinning og leting etter flere ressurser i tiårene som kommer. Transaksjonen som nylig ble gjennomført bekrefter den høye kvaliteten på Peregrino-eiendelen, og gjenspeiler Statoils verdiskaping gjennom feltutbyggingen, sier Lund.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger