Publisert 4. februar 2000

Apply er av Statoil tildelt kontrakt for oppgradering av brann- og gassdeteksjonssystemene på Statfjord B og C-plattfomene.

Kontrakten omfatter oppgradering og utskiftning av kontrollsystemer, feltinstrumentering og kabler på plattformene.

økt levetid på installasjonene medfører behov for oppgradering av utstyr og systemer. Dette for å kunne operere effektivt og sikkert i mange år framover. Implementering av nye utstyrsløsninger og tilhørende teknologi sikrer også tilgang på reservedeler og systemkompetanse, samtidig som driftsregulariteten sikres og vedlikeholdskostnader reduseres.

Arbeidsomfanget i kontrakten omfatter prosjektering og innkjøp av systemer og utstyr, ivaretagelse av funksjonalitet og tekniske grensesnitt på plattformene, samt uttesting og installasjon av systemer og utstyr.

– Apply har lang erfaring med å håndtere komplekse grensesnitt i forhold til oppgradering av kontrollsystemer på produksjonsanlegg i drift og det er svært gledelig at Statoil viser oss tillit i forhold til denne omfattende modifikasjonskontrakten på Statfjord. Vi har gjennomført tilsvarende oppgraderinger med godt resultat på Snorre feltet. Vi ser frem til å ta fatt på oppgaven, sier Frederik Hvistendahl, administrerende direktør i Apply Sørco.

Kontrakten har en verdi på om lag 580 millioner kroner og løper ut 2015. Kontrakten vil engasjere rundt 200 personer i Applys organisasjon både onshore og offshore, og arbeidet starter umiddelbart.

Dette er den største modifikasjonskontrakt Apply har blitt tildelt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger