Publisert 4. februar 2000

Statoil har tildelt DNV en rammeavtale for rørledningstjenester innen onshore og offshore ingeniørstudier og verifikasjoner.

Rammeavtalen går over tre år, med opsjon på inntil fire år til, og dekker både utbygging av nye felt og tjenester rettet mot driftsfasen for rørledningssystemene.?? Avtalen er en videreføring av den forrige avtalen.

Som et av verdens ledende olje- og gasselskaper er Statoil en viktig kunde og partner for DNV i utviklingen og anvendelsen av teknologi innen design, verifikasjon, kvalifisering av nye løsninger, og for vedlikehold av aldrende rørledningssystemer.

– Vi er veldig fornøyd med denne rammeavtalen og ser dette som en anerkjennelse av DNVs tjenester og kompetanse innen rørledningsteknologi – både for nybygg og driftsfase, sier regionsdirektør Liv Hovem.

Arbeid i forbindelse med rammeavtalen vil hovedsakelig bli utført ved DNVs hovedkontor på Høvik, og ved lokalkontorene i Bergen, Stavanger eller Trondheim. DNVs globale ressurs-pool vil bli benyttet der dette er hensiktsmessig.?

Rørleggingstjenester i DNV
Rørleggingsteknologi er et hovedforretningsområde innen DNVs olje- og gassaktiviteter. DNV har en lang historie innen rørleggingsteknologi både gjennom fullførte prosjekter og innsats innen forkning og utvikling.

DNVs første rørledningskode DNV OS-F101 ‘Rules for Submarine Pipeline Systems’ ble utviklet i 1976, og er i stadig utvikling sammen med industrien for å hele tiden relfektere ny kunnskap og teknologi.

I DNV arbeider omlag 120 ingeniører, prosjektledere og eksperter med offshore rørledninger.

Dette dekker konseptstudier, teknisk arbeid, tilvirkning, fabrikasjon, installering, ferdigstillelse og drift. ???DNV har i mange år også levert tekniske rådgivningstjenester knyttet til drift av rørledninger til Statoil.

DNV har, sammen med industrien, utviklet de tilrådte retningslinjene DNV RP-F116 ‘Integrity Management of Submarine Pipeline Systems’ og DNV RP-F101 ‘Corroded Pipelines’. Statoil har vært involvert i begge. ??Med hensyn til fleksible stigerør og rørledninger har DNV erfaring med design og oppfølging av fabrikasjon, i tillegg til undersøkelser av feil, materialer og tekniske rådgivingstjenester.

DNV har også et team for undervannsteknologi som dekker alle sider av et undervanns-produksjonssystem fra et systemperspektiv. Tjenestene omfatter teknologikvalifisering, verifisering, sertifisering av materialer og komponenter, og rådgiving.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger