Statoil-kontrakter verdt opptil 2 milliarder tildelt Aker Solutions

Illustrasjon: Aker Solutions
Publisert 23. januar 2018

Statoil tildeler EPC-kontrakter for leveranse av undervanns produksjonssystem på henholdsvis Troll fase 3-prosjektet i Nordsjøen og Askeladd-prosjektet i Barentshavet til Aker Solutions.

Kontraktene har en samlet estimert verdi på mellom 1,5 og 2 milliarder kroner. Kontraktene inkluderer støtte til installasjon og ferdigstillelse.

– Med tildeling av disse kontraktene når vi en milepæl i to viktige prosjekter for Statoil. Troll-feltet er helt sentralt for norsk sokkels rolle som gasseksportør til Europa. Troll fase 3 sørger for at vi kan opprettholde denne rollen i tiår fremover. Askeladd er lokalisert i Barentshavet og vil gi ny føde til Snøhvit LNG anlegg på Melkøya utenfor Hammerfest. Jeg ser frem til å samarbeide med Aker Solutions i disse to utbyggingene som vil bidra til langsiktig produksjon og verdiskaping på norsk sokkel, sier direktør for prosjekter i Statoil, Torger Rød.

Partnerskapet i Snøhvit planlegger investeringsbeslutning for Askeladd i løpet av første halvår 2018. Det er avklart med myndighetene at det ikke er behov for å sende ny PUD for godkjenning, men at prosjektet faller inn under eksisternede PUD for Snøhvit-feltet.

Tildeling gjøres med forbehold om investeringsbeslutning i Snøhvit-lisensen.

Partnerskapet i Troll planlegger investeringsbeslutning og innsendelse av PUD andre halvår 2018. Kontrakten tildeles med forbehold om investeringsbeslutning og myndighetsgodkjennelse av PUD.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger